Baileyskakku

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
baileyskakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

57 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen baileyskakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi palaa kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 250 g piparkakkuja
  • 75 g voita
Täyte:
  • 5 liivatelehtiä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 prk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl Baileys Orginal Irish Crem -likööriä
Pinnalle:
  • 200-300 g fudgeja
  • kultaista tomuväriä

Valmistusohje

  • Hienonna piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään.
  • Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä. Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
  • Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
  • Siirrä tarjoiluvadille. Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
  • Nosta baileyskakku tarjolle!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä