Baileyskakku

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

35 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 250 g piparkakku
  • 75 g voi
Täyte:
  • 5 liivatelehti
  • 2½ dl vispikerma
  • 400 g tuorejuusto
  • 1 prk (400 g) makeutettu kondensoitu maito
  • 2 tl vaniljasokeri
  • ½ dl Baileys Original Irish Cream
Pinnalle:
  • 200-300 g fudge
  • kultainen tomuväri

Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen kakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi palaa kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.

Baileyskakku
8-10 annosta

Pohja:
250 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa, karamellisoitu
2 tl vaniljasokeria
½ dl Baileys-likööriä

Pinnalle:
200-300 g fudgeja
kultaista tomuväriä

Hienonna piparkakut ja sulata voi.
Sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä.
Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi.
Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
Siirrä tarjoiluvadille.
Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
Nosta tarjolle!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: