Naudan palapaisti
- 20 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 3-4 porkkanaa
- 1 palsternakka
- n. 150 g juuriselleriä
- 2-3 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 100-200 g siitakesieniä
- 1 ½ kg naudan paistilihaa (kulmapaisti, ulkopaisti)
- 3-4 rkl rypsiöljyä
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 1½ tl suolaa tai maun mukaan
- 1 lihaliemikuutio TAI
- 1 kasvisliemikuutio (vaihtoehto)
- 1 l vettä tai sen verran että ainekset peittyvät
Valmistusohje
- Kuori porkkanat, palsternakka ja juuriselleri ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paloittele sieniä hieman pienemmiksi.
- Leikkaa paistiliha kuutioiksi.
- Kuumenna öljy painekattilassa tai kattilassa. Paista lihakuutioihin kaunis pinta ja lisää joukkoon kasvikset.
- Kääntele hetki. Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, maustepippurit, suola ja kasvis- tai lihaliemikuutio.
- Laita joukkoon vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
- Mikäli valmistat ruoan painekattilassa, laita kansi päälle ja laita miedolle lämmölle kiehumaan noin 50 minuutiksi. Laske paine kattilasta, avaa kansi ja tarkista maku.
- Mikäli valmistat ruoan uunissa, laita ainekset uunin kestävään reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa 4-6 tuntia tai kunnes liha on kypsää. Muista tarkistaa nesteen määrä kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.