Napolilainen pizza
- 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2 (pizzaa) annosta
Pizzataikina:
- 4 dl 00-pizzajauhoja
- ½ g (1/6 tl) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
Täyte:
- 2-4 rkl tomaattipyreetä TAI
- 2-4 rkl punaista pestoa (vaihtoehto)
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 4-6 kirsikkatomaattia TAI
- 4-6 miniluumutomaattia (vaihtoehto)
- 2 palloa mozzarellajuustoa TAI
- maun mukaan mozzarellajuustoraastetta (vaihtoehto)
Pinnalle:
- basilikaa TAI
- oreganoa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita pizzajauhot, kuivahiiva, suola ja vesi kulhoon ja vaivaa yleiskoneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Anna kohota huoneenlämmössä liinalla suojattuna 6-12 tuntia.
- Jaa sitten taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi.
- Laita työlaudalle pizzajauhoja ja muotoile käsin painellen palloista pizzapohjat keskeltä reunalle päin.
- Laita pizzalapiolle hieman jauhoja ja nosta pohja siihen.
- Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai punaista pestoa.
- Laita päälle ilmakuivattua kinkkua ja puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja siten, että tomaatit ovat pizzan keskiosassa.
- Revi päälle mozzarellajuustoa ja paista kuumassa pizzauunissa usein käännellen muutama minuutti.
- Ripottele pinnalle halutessasi kuivattua tai tuoretta basilikaa tai oreganoa.