Kantarelli-peltilihapiirakka

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Peltilihapiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

92 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä. Kantarellien tilalla käy toki myös muut metsäsienet.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 1 kg laskostettua voitaikinaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl puuroriisiä TAI
  • 2 dl jasmiiniriisiä (vaihtoehto)
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 200 g kantarelleja
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 tl mustapippuria myllystä
  • 2 tl paprikajauhetta (halutessasi)
  • ripaus chilijauhetta (halutessasi)
  • 2 rkl (tai maun mukaan) tuoretta rosmariinia
Koko seoksen joukkoon:
  • maun mukaan suolaa
Pinnalle:
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  • Ota laskostettu voitaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  • Keitä kananmunia noin 9 minuuttia ja jäähdytä.
  • Hienonna kananmunat.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola ja riisi. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen. Valuta tarvittaessa.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha.
  • Hienonna kantarelleja hieman ja lisää joukkoon. Kääntele kunnes sienet kutistuvat.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä halutessasi paprikajauheella ja chilillä).
  • Sekoita ainekset riisin kanssa ja mausta suolalla maun mukaan. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös muita mausteita.
  • Kaulitse puolet voitaikinasta leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi levyksi.
  • Levitä täyte pinnalle reunoja myöten.
  • Kaulitse toinen voitaikinalevy, nosta täytteiden päälle ja painele reunat kiinni käsin tai haarukalla.
  • Voitele rikotulla kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
  • Paista lihapiirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Leikkaa peltilihapiirakka annospaloiksi ja tarjoa!
Peltilihapiirakka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä