Kantarelli-peltilihapiirakka
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 1 kg laskostettua voitaikinaa
- 3 kananmunaa
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl puuroriisiä TAI
- 2 dl jasmiiniriisiä (vaihtoehto)
- 1 iso sipuli
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 400 g naudan jauhelihaa
- 200 g kantarelleja
- 1 tl suolaa
- 1-2 tl mustapippuria myllystä
- 2 tl paprikajauhetta (halutessasi)
- ripaus chilijauhetta (halutessasi)
- 2 rkl (tai maun mukaan) tuoretta rosmariinia
Koko seoksen joukkoon:
- maun mukaan suolaa
Pinnalle:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Ota laskostettu voitaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
- Keitä kananmunia noin 9 minuuttia ja jäähdytä.
- Hienonna kananmunat.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja riisi. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen. Valuta tarvittaessa.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha.
- Hienonna kantarelleja hieman ja lisää joukkoon. Kääntele kunnes sienet kutistuvat.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä halutessasi paprikajauheella ja chilillä).
- Sekoita ainekset riisin kanssa ja mausta suolalla maun mukaan. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös muita mausteita.
- Kaulitse puolet voitaikinasta leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi levyksi.
- Levitä täyte pinnalle reunoja myöten.
- Kaulitse toinen voitaikinalevy, nosta täytteiden päälle ja painele reunat kiinni käsin tai haarukalla.
- Voitele rikotulla kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
- Paista lihapiirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa peltilihapiirakka annospaloiksi ja tarjoa!