Paistettu mustikkajuustokakku
- 30 min Työaika
- 13 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
Pohja:
- n. 200 g kaurakeksejä
- 75 g sulatettua voita TAI
- 75 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
- 400-600 g mascarponejuustoa TAI
- 400-600 g muuta tuorejuustoa (vaihtoehto)
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 rkl perunajauhoja TAI
- 1 rkl maissitärkkelystä (vaihtoehto)
- 3 dl Bonne Mustikkasosetta, 100%
Lisäksi:
- Bonne Mustikkasosetta, 100%
Valmistusohje
- Laita kaurakeksit tehosekoittimeen ja hienonna. Voit hienontaa keksit myös muovipussissa.
- Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita ainekset keskenään. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle.
- Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai vaihtoehtoisesti 200 asteiseen uuniin noin 5-10 minuutiksi. Valmista sillä välin täyte.
- Laita Mascarponejuusto kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja perunajauhot tai maissitärkkelys.
- Ota 1/3 täytteestä toiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon noin 3 dl Bonne Mustikkasosetta.
- Kaada keksipohjan päälle vaalea täyte ja valuta sitten raitoina joukkoon mustikkatäyte.
- Vedä haarukalla tai veitsellä täytteitä sekaisin. Laita juustokakku 175 asteiseen uuniin ja paista noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.
- Anna kakun jäähtyä hetki ja nosta sitten jääkaappiin. Irrota seuraavana päivänä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Tarjoa seuraksi Bonne Mustikkasosetta.