Paahdettu palsternakkakeitto
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Makuja
Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun. Voit käyttää myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot. Palsternakkakeitto sopii hyvin myös alkupalaksi.
>> Tutustu Makuja Hellapoliisin resepteihin <<Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 1 kg luomupalsternakkaa
- 270 g kiehuvaa vettä tarpeen mukaan
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 100 g sulatejuustoa TAI
- 100 g tuorejuustoa (vaihtoehto)
- (suolaa)
- (mustapippuria myllystä)
Valmistusohje
- Kuori palsternakat tarvittaessa. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja poista kannat.
- Laita palsternakat uunipellille ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä.
- Laita kypsät palsternakat tehosekoittimeen ja lisää kiehuvaa vettä ja soseuta, kunnes saat sopivan sakean keiton.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita. Lisää kuohukerma tai ruokakerma ja sulatejuustoa ja sekoita.
- Tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa paahdettu palsternakkakeitto tuoreen leivän kanssa!