Lakritsipannukakku
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit 2024
Oletko lakritsin ja salmiakin ystävä? Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit tulevat jälleen! 10-vuotis juhlavuottaan viettävä tapahtuma järjestetään 26-27.10 2024 Helsingin Wanhassa satamassa. Tarjolla on tietysti hyvä kattaus lakritsi- ja salmiakkituotteita, sekä mm. lakritsi- ja viinitasting sekä drinkkikoulu.
Ainekset
9 annosta
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
- n. 2 dl lakritsi- tai salmiakkipaloja
Lisäksi:
- lakritsi- tai salmiakkikastiketta
- lakritsi- ja/tai salmiakkipaloja
- lakritsijauhetta
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon maito.
- Riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
- Lisää vehnäjauhot ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon lakritsi- ja/tai salmiakkipaloja.
- Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja jähmettynyt.
- Valuta pinnalle lakritsi- tai salmiakkikastiketta ja lisää päälle lakritsi- tai salmiakkipaloja.
- Ripottele pinnalle lakritsijauhetta.
- Vinkki! Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.