Sokeriton mutakakku

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
sokeriton mutakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kuka voisi vastustaa ihanan suklaista mutakakkua? Mutakakku on parhaimmillaan hieman valuvana, joten älä paista sitä liian pitkään. Nauti sellaisenaan tai kermavaahtonokareen kanssa.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 6 kananmunaa
  • 1 ½ dl Karppisokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 350 g tummaa sokeroimatonta suklaata
  • 1-2 rkl vettä
Vuokaan:
  • nokare voita
  • (korppujauhoja)

Valmistusohje

  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Vaahdota keltuaiset ja Karppisokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon vehnäjauhot.
  • Sulata voi kattilassa ja nosta sivuun. Paloittele joukkoon sokeroimaton tumma suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  • Lisää vesi tipoittain ja sekoita.
  • Sekoita valkuaisvaahdosta 1/3 taikinaan hyvin sekoittaen ja loput varovasti nostellen.
  • Levitä taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm.
  • Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.
  • Tarjoa halutessasi mutakakun seuraksi esimerkiksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä