Sokeriton mutakakku
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 6 kananmunaa
- 1 ½ dl Karppisokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 350 g tummaa sokeroimatonta suklaata
- 1-2 rkl vettä
Vuokaan:
- nokare voita
- (korppujauhoja)
Valmistusohje
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota keltuaiset ja Karppisokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon vehnäjauhot.
- Sulata voi kattilassa ja nosta sivuun. Paloittele joukkoon sokeroimaton tumma suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää vesi tipoittain ja sekoita.
- Sekoita valkuaisvaahdosta 1/3 taikinaan hyvin sekoittaen ja loput varovasti nostellen.
- Levitä taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.
- Tarjoa halutessasi mutakakun seuraksi esimerkiksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.