Savulohivohvelit

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 12 Annosta
Savulohivohvelit

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Suolaiset vohvelit ovat ihania lounaana, iltapalana ja illanistujaisissa. Laita täytteet jo taikinaan. Vohvelit ovat herkullisia sellaisenaankin, mutta voit viimeistellä ne myös samoilla aineksilla joita olet laittanut taikinaan. Savulohivohvelit on helppo tuunata omaan makuun sopivaksi.

Advertising information

Video: Savulohivohvelit

Ainekset

12 annosta
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g kylmäsavulohta
  • pieni paprikaa
  • ½ dl rypsiöljyä
Pinnalle:
  • 200 g smetanaa
  • 1-2 punasipulia
  • 200 g kylmäsavulohta
  • tilliä

Valmistusohje

  • Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
  • Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  • Hienonna kylmäsavulohi ja paprika pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon öljyn kanssa.
  • Anna mielellään turvota hetki.
  • Kuumenna vohvelirauta ja laita kauhallinen taikinaa keskelle rautaa.
  • Paista ruokaisat lohivohvelit ja tarjoa smetanan, punasipulinrenkaiden ja kylmäsavulohen kanssa.
  • Koristele savulohivohvelit tillillä.

Usein kysytyt kysymykset savulohivohveleista

1. Mitä aineksia savulohivohveleihin tarvitaan?

  • Taikinaan: maitoa, kananmunia, suolaa, vehnäjauhoja, kylmäsavulohta, paprikaa, rypsiöljyä
  • Pinnalle: smetanaa, punasipulia, lisää kylmäsavulohta, tilliä

2. Miten savulohivohvelit valmistetaan?

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa.
  2. Lisää hienonnettu lohi ja paprika taikinaan.
  3. Anna taikinan turvota hetki.
  4. Paista vohveliraudalla kullanruskeiksi.
  5. Tarjoile smetanan, punasipulin ja lohen kanssa, koristele tillillä.

3. Kuinka kauan valmistus kestää?

  • Työaika: noin 15 minuuttia
  • Valmistus on helppoa ja nopeaa – sopii hyvin arkeen tai juhlaan.

4. Mihin tilanteisiin savulohivohvelit sopivat?

  • Lounaaksi, iltapalaksi, brunssille tai illanistujaisiin
  • Voidaan tarjoilla lämpiminä tai kylminä

5. Voiko reseptiä muokata?

  • Kyllä! Voit vaihtaa täytteitä, lisätä yrttejä tai käyttää esimerkiksi lämminsavulohta kylmäsavulohen sijaan.
Savulohivohvelit

Kauppalista

Yhteistyössä