Porkkanakakku

  • 15 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
porkkanakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

179 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Mehevä porkkanakakku on ihanaa. Voit koristella kakkua erilaisiin vuodenaikoihin sopivaksi.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 3-4 keskikokoista porkkanaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia tai
  • 1 tl kardemummaa (vaihtoehto)
Kuorrutus:
  • 50 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai
  • 7 dl sulatejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
  • tuoreita marjoja TAI
  • hedelmiä (vaihtoehto)
  • toffeekaramelleja

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon rypsiöljy.
  • Raasta sekaan porkkanat. Lisää sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli tai kardemumma ja sekoita.
  • Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  • Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa.
  • Valmista kuorrute.
  • Laita kulhoon voi ja maustamaton tuorejuusto tai sulatejuusto sekä vaniljasokeri.
  • Vatkaa tasaiseksi.
  • Levitä huolimattomasti lusikalla tai veitsellä kakun pinnalle.
  • Koristele porkkanakakku halutessasi marjoilla tai hedelmänpaloilla tai vaikka toffeepaloilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä