Porkkanakakku
- 15 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 kananmunaa
- 2 dl rypsiöljyä
- 3-4 keskikokoista porkkanaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia tai
- 1 tl kardemummaa (vaihtoehto)
Kuorrutus:
- 50 g voita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai
- 7 dl sulatejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- tuoreita marjoja TAI
- hedelmiä (vaihtoehto)
- toffeekaramelleja
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon rypsiöljy.
- Raasta sekaan porkkanat. Lisää sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli tai kardemumma ja sekoita.
- Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa.
- Valmista kuorrute.
- Laita kulhoon voi ja maustamaton tuorejuusto tai sulatejuusto sekä vaniljasokeri.
- Vatkaa tasaiseksi.
- Levitä huolimattomasti lusikalla tai veitsellä kakun pinnalle.
- Koristele porkkanakakku halutessasi marjoilla tai hedelmänpaloilla tai vaikka toffeepaloilla.