Hedelmäinen Britakakku
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Aromi Artesaani
Kuuluuko Britakakku sinun kesäherkkuihin? Ihastuttava marenkikerroksella kuorrutettu torttu kätkee sisäänsä milloin mitäkin. Täytteitä voi varioida loputtomasti ja nyt täytevaihtoehdot sen kuin lisääntyvät.
Oletko nimittäin jo testannut Aromi Artesaanin ihastuttavia aromeja, joilla taiot toinen toistaan kiinnostavampia makuelämyksiä. Kymmenien makujen joukosta valitsin tähän leivonnaiseen mauksi Persikkapyörteen, joka antaa upean maun kerma-rahkaseokselle ja pinnan marengille. Näillä aromeilla teet itse myös upeat makurahkat joita voit käyttää erilaisissa leivonnaisissa.
Katso lisää linkistä.
Aromiartesaani.fiAdvertising information
Ainekset
12-16 annosta
Pohja:
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 ½ dl sokeria
- 4 kananmunankeltuaista
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta TAI
- 2 dl vehnäjauhoja
- 50 g mantelirouhe TAI
- 50 g pähkinärouhetta (vaihtoehto)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl kermaa TAI
- 1 ½ dl maitoa (vaihtoehto)
Marenki:
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 20 tippaa Aromi Artesaani Persikkapyörre -makuaromia
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl tai vispikermaa (vaihtoehto)
- 200 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria tai maun mukaan
- 20-30 tippaa Aromi Artesaani Persikkapyörre -makuaromia
- n. 150 g mangopaloja TAI
- n. 150 g persikkapaloja (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 3 rkl tomusokeria
- 2 nektariinia viipaleina
- 100 g ananaskirsikoita
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi tai margariini ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
- Lisää kananmunankeltuaiset yksi kerrallaan vatkaten.
- Lisää gluteeniton jauhoseos tai vehnäjauhot, manteli- tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita nopeasti sähkövatkaimella.
- Lisää maito ja vatkaa hetki, kunnes taikina on tasainen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
- Valmista marenki.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta lopuksi Persikkapyörre -makuaromilla ja tarkista maku.
- Levitä marenkivaahto taikinan päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Valmista täyte.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja Persikkapyörre makuaromia. Tarkista maku.
- Halkaise torttulevy kahteen osaan keskeltä uunipeltiä.
- Siirrä toinen puolikas tarjottimelle isoja lastoja apuna käyttäen.
- Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle ja nosta päälle toinen torttulevy.
- Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele nektariinilohkoilla ja ananaskirsikoilla.
- Tarjoa hedelmäinen Britakakku!