Mämmikakku

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Mämmikakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Mämmin voi tarjoilla myös jälkiruokakakkuna. Vaniljainen rahka ja vaniljavaahto miedontavat mämmin makua. Pähkinärouhe on kiva lisä muuten pehmeärakenteisessa kakussa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Pohja:
  • 5-6 savoiardikeksiä
  • ½-¾ dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
Perustäyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä
Lisäksi:
  • 350 g mämmiä
  • ½-¾ dl sokeria
  • 50 g pähkinärouhetta
Koristeeksi:
  • suklaamunia

Valmistusohje

  • Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita savoiardikeksit vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Jaa seos kahteen osaan.
  • Sekoita toiseen seokseen mämmi ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita toiseen seokseen pähkinärouhe.
  • Kaada vuokaan ensin mämmitäyte ja päälle pähkinäinen täyte. Anna hyytyä mielellään yön yli.
  •  Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Koristele mämmikakku suklaamunilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä