Juhlatarjoilut

  • 2 h Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Juhlatarjoilut
  • Ei hyvĂ€, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Juhlia suunnitellessa kannattaa ensin listata kuinka monta juhlavierasta paikalle on tulossa ja montako nÀistÀ on pieniÀ lapsia ja kuinka iso osa nuoria ja aikuisia. Ota huomioon myös mahdolliset ruoka-aineallergiat. Jos joukossa on useita vÀhÀlaktoosista ruokavaliota noudattavaa, kannattaa leivonnaisten maitotuotteet vaihtaa suoraan vÀhÀlaktoosisiin. NÀin vÀltyt varsinaisten diettileivonnaisten tekemiseltÀ.

Juhlan luonne sanelee kuinka paljon tarjottavaa kannattaa varata. MyöhÀÀn jatkuvissa iltajuhlissa pÀÀpaino kannattaa huomioida suolaisiin tarjoiluihin. Tee mielikuvamatka tarjoilupöytÀÀn ja mieti mitÀ itse mieluusti lautasellesi kerÀisit. Jos tiedÀt, ettÀ osa vieraistasi on kranttuja, eivÀtkÀ mielellÀÀn syö mitÀÀn tavallisuudesta poikkeavaa, tarjoa silloin jotain myös ihan perinteistÀ, kuten voileipÀkakkua, cocktailpiirakoita, kinkkupiirasta tai vastaavaa.

TÀmÀ tarjoiluehdotus on julkaistu alunperin 2009. Menun kuvat on pÀivitetty suuremmiksi ja reseptien raaka-aineita tÀsmennetty.

Advertising information

lihavoileipÀkakku

LihavoileipÀkakku

VoileipÀkakut ovat juhlien kestosuosikkeja. Suolaiset tarjoilut vievÀt nykyÀÀn voiton makeista, joten niihin kannattaa panostaa varsinkin, jos juhlavieraat saapuvat pitkÀn matkan takaa. PyöreÀn voileipÀkakun saat, kun valmistat sen irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja leikkaat reunoille tulevien leipien reunoja pyöreiksi. TÀssÀ kakussa on vain vaaleita leipÀviipaleita. Voit halutessasi vaihtaa puolet leivistÀ ruisvuokaleipÀÀn.

Ainekset

10-20 annosta
  • 35 kpl isoja paahtoleipiĂ€
  • n. 4 dl lihalientĂ€
1. tÀyte:
  • 400 g palvikinkkua
  • 200 g creme fraichea
  • maun mukaan persiljaa
  • 1 pieni keltainen paprika kuutioina
2. tÀyte:
  • 200 g kinkkusulatejuustoa
  • 125 g maksamakkaraa
  • persiljaa silppuna
  • 10-15 kpl kirsikkatomaatteja puolitettuina
Pinnalle:
  • 300 g majoneesia
  • 200 g pippurihĂ€rkÀÀ
  • 6-7 kumkvattia
  • kirsikkatomaatteja
  • muutama viinirypĂ€le
  • 50-100 g juustoraastetta
  • herneenversoja

Valmistusohje

  • Leikkaa leivistĂ€ reunat. Laita irtopohjavuoka ilman pohjaa suoraan tarjoiluvadille. Voit halutessasi tehdĂ€ kakun myös vuokaan, jossa on pohja, vuoraa silloin pohja leivinpaperirinkulalla.
  • Asettele leivĂ€t vuokaan ja kostuta lihaliemellĂ€.
  • Jauha palvikinkku, creme fraiche ja persilja tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella, silppua joukkoon paprika.
  • LevitĂ€ puolet tĂ€ytteestĂ€ leipĂ€kerroksen pÀÀlle. Asettele pÀÀlle toinen kerros leipiĂ€, kostuta.
  • Sekoita kinkkusulatejuusto, maksamakkara ja persiljasilppu tasaiseksi tahnaksi, levitĂ€ koko tahna leipĂ€kerroksen pÀÀlle.
  • Ripottele pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Laita pÀÀlle leipĂ€kerros, kostuta ja levitĂ€ loput palvikinkkutĂ€ytteestĂ€.
  • Nosta pÀÀlle vielĂ€ yksi leipĂ€kerros ja kostuta. Nosta kylmÀÀn vetĂ€ytymÀÀn mielellÀÀn yli yön.
  • Irroita vuoka kakun ympĂ€riltĂ€ ja levitĂ€ pinnalle ja reunoille majoneesi. Koristele pippurihĂ€rĂ€llĂ€ ja kumkvateilla, kirsikkatomaateilla ja viinirypĂ€leillĂ€.
  • Painele kakun reunoille juustoraastetta. Nosta lautasen reunoille herneenversoja.
Broileri-pestorulla

Broileri-pestorulla

Juhlatarjoiluja tehdessÀ joutuu miettimÀÀn monenlaisia asioita. Koska monet tarjottavat pitÀÀ valmistaa vain hetkeÀ ennen tarjoilua, on aikatauluttaminen tÀrkeÀÀ. VoileipÀkakut ovat melko aikaavieviÀ, joten jos haluat pÀÀstÀ hieman helpommalla, valmista voileipÀkakku rullaksi. TÀytteeseen voit laittaa tonnikalaa, kasviksia, savukalaa, kinkkua tai mitÀ ikinÀ keksit.
TÀmÀ rulla on tÀytetty broileritÀytteellÀ ja se sopii nuorekkaalle juhlavÀelle. Koska pesto on suolaista, ÀlÀ lisÀÀ tÀytteeseen suolaa. KÀytÀ marinoimattomia fileesuikaleita!

Ainekset

10-20 annosta
  • 15 viipaletta juustopaahtoleipÀÀ tai muita isoja paahtoleipiĂ€
  • n. 2 dl kanaliemeĂ€ TAI
  • kasvislientĂ€ (vaihtoehto)
  • tilkka öljyĂ€
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • n. 100 g pestoa
  • 200 g sulatejuustoa
  • 100 g smetanaa
  • 1 pieni punainen paprika pieninĂ€ kuutioina
  • 10-15 cm pala tuorekurkkua pieninĂ€ kuutioina
  • muutama rapeaa salaatinlehteĂ€
Pinnalle:
  • 200 g majoneesia
  • 120 g mozzarellapalloja
  • kirsikkatomaatteja
  • herneenversoja
  • basilikanlehtiĂ€

Valmistusohje

  • Kuumenna tilkka öljyĂ€ pannussa, paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi, mausta pestolla.
  • Anna jÀÀhtyĂ€. Leikkaa leivistĂ€ reunat. Asettele leivĂ€t suorakaiteen muotoon leivinpaperin pÀÀlle, kostuta kana-, tai kasvisliemellĂ€.
  • LisÀÀ jÀÀhtyneiden fileesuikaleiden joukkoon sulatejuusto ja smetana, sekĂ€ paprika-, ja kurkkukuutiot, sekoita tasaiseksi.
  • LevitĂ€ tĂ€yte leipĂ€viipaleiden pÀÀlle, silppua myös salaatinlehdet.
  • KÀÀri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna kĂ€yttĂ€en ja nosta kylmÀÀn, mielellÀÀn seuraavaan pĂ€ivÀÀn.
  • Nosta kakku tarjoiluvadille ja levitĂ€ pinnalle majoneesi.
  • Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, herneenversoilla ja basilikanlehdillĂ€.
  • Laita yrtit vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivĂ€t ehdi nuukahtaa.
couscoussalaatti

Couscoussalaatti (15-20 annosta)

Salaatit maistuvat aina! Ainakin yksi suolainen salaatti kannattaa valmistaa juhlapöytÀÀn.

Ainekset

10-20 annosta
  • 1 rkl öljyĂ€
  • 1 iso punasipuli silppuna
  • 5 dl vettĂ€
  • 400 g (5 dl) Couscousia (tĂ€ysjyvĂ€)
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 pieni kurkku kuutioina
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 200 g fetajuustoa murustettuna tai paloina
  • 125 g mozzarellapalloja
  • 3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • vihreitĂ€ oliiveja
  • 1 dl auringonkukan siemeniĂ€
  • kurpitsansiemeniĂ€
  • cashew-pĂ€hkinöitĂ€
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy pannussa, paista sipulisilppua hetki.
  • LisÀÀ vesi ja anna kiehahtaa. Nosta pois liedeltĂ€. LisÀÀ couscous ja anna turvota noin viisi minuuttia.
  • Purista joukkoon limen mehua. LisÀÀ kurkku-, ja paprikakuutiot, murustettu feta, mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit ja vihreitĂ€ oliiveja maun mukaan.
  • Sekoita joukkoon auringonkukan-, ja kurpitsansiemeniĂ€, sekĂ€ cashew-pĂ€hkinöitĂ€.
  • Silppua pinnalle tuoretta basilikaa.
jauhelihahyrrÀt

JauhelihahyrrÀt (n. 15 kpl)

Vaikka sekoitettu rahkavoitaikina onkin suosikkini, onnistuu suolaisten hyrrien valmistus valmiistakin taikinasta. NÀmÀ maistuvat hyvin lapsillekin. Lasten suosikkitÀyte on yleensÀ tuttu jauheliha. Voit toki vaihdella tÀytteitÀ oman mieltymyksesi mukaan.

Ainekset

10-20 annosta
  • 600 g lehtitaikinalevy
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 punainen paprika paloiteltuna
  • 2 valkosipulinkynttĂ€ hienonnettuna
  • suolaa
  • Pasta Rossa mausteseosta
  • 70 g tomaattipyreetĂ€
  • 150 g smetanaa
  • 150 g juustoraastetta
  • kananmuna

Valmistusohje

  • Anna lehtitaikinan sulaa rauhassa. Valmista tĂ€yte.
  • Paista jauheliha pannussa, lisÀÀ sipulisilppu, paprika ja valkosipuli.
  • Mausta suolalla ja Pasta Rossa mausteseoksella. LisÀÀ tomaattipyree ja smetana, kuumenna.
  • LisÀÀ juustoraaste ja anna jÀÀhtyĂ€.
  • LevitĂ€ tĂ€yte sulaneelle lehtitaikinalevylle ja kÀÀri tiukalle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai viinerivuokiin.
  • Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Vinkki! Tee pohjataikinaksi pizza-, tai sĂ€mpylĂ€taikina!
tyrni-mansikkakakku

Tyrni-mansikkakakku (20-30 annosta)

Iskeekö runsaudenpula kakkua miettiessÀ?
Tekisikö ehkÀ mieli tehdÀ muutamaakin erilaista kakkua? Valmista hyydytetty kakku isoon vuokaan kahta eri tÀytettÀ kÀyttÀmÀllÀ siten, ettÀ kakusta voi leikata kahdesta eri kohdasta ja syödÀ halutessaan vain jompaa kumpaa tÀytettÀ. TÀssÀ kakussa maistuu aikuisempaan makuun tyrnit ja lapsille paremmin maistuvat mansikat. Kakku on tehty Vesililja-reunavuokaan. Jos kÀytÀt pyöreÀÀ irtopohjavuokaa, valitse vuoka jonka halkaisija on noin 26-28 cm.

Ainekset

10-20 annosta
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 Âœ dl sokeria
  • 1 Âœ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
  • 1 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
TĂ€yte:
  • 10 liivatelehteĂ€
  • 5 dl vispikermaa TAI
  • vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaihtoehto)
  • n. 1 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 300 g Vanilja tuorejuuston tyyppistĂ€ kasvirasvavalmistetta
  • Âœ dl vettĂ€ TAI
  • 1 Âœ dl mehua (vaihtoehto)
  • 200 g mansikkasosetta
  • 150 g tyrnihilloa
  • 100 g tyrnimarjoja
Reunoille:
  • 2 Âœ dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • maun mukaan mansikanmakuista tomusokeria
Pinnalle:
  • 200 g mansikoita
  • 50 g tyrnimarjoja

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisÀÀ keskenÀÀn sekoitetut kuivat aineet.
  • LevitĂ€ taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
  • Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa taikinalevystĂ€ vuoan pohjan kokoinen pala ja nosta vuoka ja pohja suoraan tarjoiluvadille.
  • Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Sekoita joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste. Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi ja lisÀÀ joukkoon vedestĂ€ puristetut liivatelehdet.
  • Kaada liivateseos ohuena nauhana tĂ€ytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa seos kahteen osaan.
  • Sekoita toiseen seokseen mansikkasose, toiseen tyrnihillo ja puolet tyrnimarjoista, tarkista maku.
  • Kaada tĂ€ytteet vuokaan vieretysten tai kerroksittain ja anna hyytyĂ€ suojattuna muutama tunti tai yli yön.
  • Irroita kakku vuoastaan tai nosta reunavuoka pois.
  • Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla ja mansikanmakuisella tomusokerilla.
  • Pursottele kerma kakun reunoille. Koristele puolet kakusta mansikoilla ja puolet tyrnimarjoilla. SĂ€ilytĂ€ kylmĂ€ssĂ€!
  • Tyrni-mansikkakakku kestÀÀ pakastamista. Ota se sulamaan tarjoilua edeltĂ€vĂ€nĂ€ iltana ja koristele juhlapĂ€ivĂ€nĂ€.
Sitruunainen lakumisu

Sitruunainen lakumisu (n. 10 annosta)

Tiramisu ja siitÀ johdetut leivonnaiset ovat helppoja ja nopeita juhla- ja arkiherkkuja. PidÀ aina paketti SavoiardikeksejÀ kaapissa, niistÀ saat kostuttamalla kakkupohjan tyylisen pohjan moneen erilaiseen leivonnaiseen. SavoiardikeksejÀ myydÀÀn myös gluteenittomana. MikÀli et halua kÀyttÀÀ liivatteita, jÀtÀ ne pois, mutta tarjoile tÀmÀ silloin reunallisesta vuoasta ja laita ottimeksi lusikka.

Ainekset

10-20 annosta
  • 2 liivatelehteĂ€
  • 12 SavoiardikeksiĂ€
  • n. 1 dl sitruunalimua
  • 100 g tĂ€ytelakuja
  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
Pinnalle:
  • lakuja
  • sitruunan kuoriraastetta

Valmistusohje

  • Laita liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Asettele Savoiardikeksit reunalliseen vuokaan ja kostuta sitruunalimulla.
  • Ripottele pohjan pÀÀlle lakupaloja. Vaahdota vispikerma, lisÀÀ sitruuna-tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri.
  • Mausta seos lakritsiaromilla tai lakukastikkeella. Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestĂ€ puristetut liivatteet.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana tĂ€ytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada tĂ€yte vuokaan ja anna hyytyĂ€ muutama tunti.
  • Koristele lakupaloilla ja sitruunan kuoriraasteella.

Perinteinen tiramisu (n. 10 annosta)

Perinteinen Tiramisu on helppotekoinen ja maistuu juhlassa kuin juhlassa. JÀlkiruokana se on vertaansa vailla. KahvipöydÀn Tiramisuun kannattaa lisÀtÀ muutama liivatelehti, jotta se on rakenteeltaan enemmÀn kakkumainen. Jos et halua kÀyttÀÀ liivatteita, voit jÀttÀÀ ne poiskin. Tee se silloin reunalliseen vuokaan ja laita ottimeksi iso tarjoilulusikka.

Ainekset

10-20 annosta
  • 12 savoiardikeksiĂ€
  • n. 1 dl maitokahvia
  • 2 liivatelehteĂ€
  • 3 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
  • 1 rkl mantelilikööriĂ€
  • Ÿ dl tomusokeria
  • n. Âœ dl sokeroimatointa kaakaojauhetta

Valmistusohje

  • Laita savoiardikeksit reunalliseen vuokaan, kostuta maitokahvilla. Laita liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen.
  • Vaahdota vispikerma, lisÀÀ mascarponejuusto, vaniljasokeri ja sokeroitua kaakaojauhetta.
  • Kuumenna mantelilikööri kiehuvaksi, lisÀÀ vedestĂ€ puristetut liivatteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • LisÀÀ liivateneste ohuena nauhana tĂ€ytteeseen koko ajan sekoittaen, mausta tomusokerilla. Tarkista maku.
  • Kaada tĂ€yte kostutettujen keksien pÀÀlle ja nosta muutamaksi tunniksi jÀÀkaappiin.
  • Ripottele pinnalle siivilöityĂ€, sokeroimatonta kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
  • Koristele tiramisu mielesi mukaan.

Mokkapalat

Mokkapalat kuuluvat tarjoilujen ikisuosikkeihin, jotka maistuvat niin lapsille, kuin aikuisillekin. Mokkapalojen taikina ja kuorrute ovat hyvinkin muuntelukykyisiÀ. Mausta jompaa kumpaa esimerkiksi erilaisilla karamellirouheilla, pÀhkinÀ-, tai mantelirouheilla, aromeilla tai valmista kuorrute erimakuisista tomusokereista.

Ainekset

10-20 annosta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 Âœ dl vehnĂ€jauhoja
  • Âœ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g sulatettua margariinia
  • 1 Âœ dl maitoa
Kuorrutus:
  • 4 rkl kuumaa kahvia
  • 4 rkl sulatettua margariinia
  • 225 g tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisÀÀ keskenÀÀn sekoitetut kuivat aineet.
  • LisÀÀ vielĂ€ joukkoon sulatettu margariini (jĂ€tĂ€ n. 4 rkl kuorrutusta varten) ja maito.
  • Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kun pohja alkaa olla kypsĂ€, tee kuorrutus.
  • Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin ja levitĂ€ lĂ€mpimĂ€lle pohjalle nuolijan avulla.

Advertising information

JulkaisupÀivÀ:

Reseptin on laatinut:

YhteistyössÀ