Savuporo-homejuustopiirakka
- 3 h 40 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 400 g Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina, laktoositon
- 150 g kylmäsavustettu pororouhe
- 100 g miniluumutomaatti
- 150 g sinihomejuustomuru
- 1 (hienonnettuna) valkosipuli
- 2 rkl (hienonnettuna) tuore salvia
- 4 dl kerma
- 3 kananmuna
- mustapippurirouhe
Loppuvuoden juhlasesonki kutsuu pöytään nauttimaan pientä suolaista.
Savupororouheella ja homejuustolla täytetty piiras on juhlava ja upean makuinen tarjottava.
Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina nopeuttaa valmistusta ja pian keittiössäsi tuoksuukin jo taivaalliselta.
Savuporo-homejuustopiirakka
10 annosta
400 g Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina, laktoositon
Täyte:
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
100 g miniluumutomaatteja
150 g sinihomejuustomurua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
4 dl kermaa
3 munaa
mustapippuria myllystä
Ota ruokapiirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen paistamista.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle kylmäsavustettua pororouhetta, puolitettuja miniluumutomaatteja ja sinihomejuustomurua.
Ripottele pinnalle vielä hienonnettua valkosipulia ja salviaa.
Laita kerma kulhoon, riko joukkoon munat ja mausta mustapippurilla.
Sekoita ja kaada piirastäytteiden päälle.
Paista piirakkaa 200-asteessa keskiritilätasolla noin 30-40 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin seurana.