Piparifudge
- 20 min Työaika
- 12 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Piparifudge on ihastuttava joululahjavinkki ja maistuu toki myös omalle perheelle. Mausta valmista fudgeseosta piparkakkumuruilla. Oletko koskaan ajatellut, että voit
moniin joululeivonnaisiin käytettävän piparimurun paistaa itse valmiista piparkakkutaikinasta taikinaa hieman kaulitsemalla ja murustaa sitten tarpeen mukaan tai murustaa paistetun taikinan valmiiksi ja käyttää tarpeen mukaan.
Advertising information
Ainekset
30 annosta
n. 30 kpl
- 500 g Myllyn Paras Piparkakkutaikinaa
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 50 g voita
Valmistusohje
- Ota piparkakkutaikina sulamaan huoneenlämpöön ja kaulitse hieman.
- Paista 200-225 asteessa, kunnes taikina on rapeaa.
- Murusta tai säilytä levynä ja murusta tarpeen mukaan.
- Valmista fudge mittaamalla kuohukerma, sokeri ja tumma siirappi kattilaan.
- Kuumenna usein sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos alkaa olla paksua ja kuplii.
- Laita tippa kinuskia juomalasiin jossa on kylmää vettä.
- Mikäli seos jämähtää, on fudge valmis.
- Anna voin sulaa joukkoon ja sekoita.
- Lisää joukkoon 1-2 dl piparkakkumurua ja säästä loput muuta käyttöä varten.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa paloiksi ja tarjoa sellaisenaan tai pakkaa vaikka sellofaaniin.
- Piparifudge on erinomainen lahja tai tuliainen.