Päärynä-kinuskikakku
- 12 h 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
Pohja:
- 75-100 g voita TAI
- 75-100 g margariinia (vaihtoehto)
- 4-5 dl Myllyn Paras Mysli Hasselpähkinä
Täyte:
- 12 liivatelehteä
- 2 l vettä
- 5 dl kuohukermaa
- 200-300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 5 dl päärynäsosetta
- 400 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria TAI
- 2 tl vaniljajauhetta (vaihtoehto)
- ½-1 dl sokeria
- ½ dl vettä
Pinnalle:
- 1 päärynä
- 1 dl kinuskikastiketta
Valmistusohje
- Sulata voi tai margariini ja sekoita joukkoon Mysli Hasselpähkinä.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit käyttää myös muun mallista kuin pyöreää vuokaa. Painele voi-mysliseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet limittäin likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, päärynäsose, karamellisoitu kondensoitu maito, vaniljasokeri tai vaniljajauhe ja sokeri. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi ja laita se päärynän muotoon kakun päälle. Valuta pinnalle kinuskikastiketta.
- Tarjoa päärynä-kinuskikakku!