Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

71 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 8 Annosta
Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Kaupallinen yhteistyö Tamsin

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine on moneen tilanteeseen sopiva pikkusuolainen. Täytteitä voit tuunailla omien mieltymysten mukaan ja lisätä joukkoon vaikka tomaattia, herkkusieniä tai muita kasviksia. Käytä täytteeseen Tamsin persiljaa ja koristele persiljalla tai rucolalla.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl vettä TAI
  • 2 rkl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
  • 200-300 g palvikinkkurouhetta
  • 2 kesäsipulinvartta
  • ½ keltainen paprika
  • ½-1 dl Tamsin Persiljaa silputtuna
  • 150-175 g juustoraastetta
  • 3 dl kuohukermaa TAI
  • 3 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • 3 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
Koristeluun:
  • Tamsin Persiljaa TAI
  • rucolaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita voi kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot ja suola.
  • Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirakkavuokaan.
  • Esipaista pohjaa mielellään 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle palvikinkkurouhe, hienonnetut kevätsipulinvarret ja paloiteltu paprika.
  • Hienonna persilja ja ripottele pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste.
  • Sekoita kuohukerma tai ruokakerma, kananmunat, suola ja mustapippuri keskenään.
  • Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakkaa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Tarjoa kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine lämpimänä. Koristele hienonnetulla persiljalla tai rucolalla.

Usein kysytyt kysymykset: Quiche Lorraine

1. Mikä on Quiche Lorraine?

Quiche Lorraine on klassinen ranskalainen suolainen piirakka, joka sisältää voitaikinapohjan, savustettua pekonia, kananmunia ja kermaa. Se on peräisin Lorraine’n alueelta Ranskasta.

2. Sisältääkö Quiche Lorraine juustoa?

Alkuperäinen versio ei sisällä juustoa, mutta nykyään siihen lisätään usein Gruyère- tai Emmental-juustoa. Juusto ei ole pakollinen, mutta tuo täyteläisyyttä.

3. Voiko Quiche Lorraine valmistaa ilman lihaa?

Kyllä! Voit korvata pekonin esimerkiksi paistetulla sipulilla, sienillä, pinaatilla tai savustetulla tofulla. Tällöin kyseessä ei ole enää perinteinen Quiche Lorraine, mutta maku säilyy herkullisena.

4. Voiko piirakan tehdä etukäteen?

Ehdottomasti. Quiche Lorraine säilyy jääkaapissa 2–3 päivää ja sen voi myös pakastaa. Se maistuu hyvin uudelleen lämmitettynä tai huoneenlämpöisenä.

5. Miten Quiche Lorraine lämmitetään uudelleen?

Lämmitä uunissa 150–170 °C:ssa noin 10–15 minuuttia, kunnes keskusta on lämmin. Mikroaaltouunissa rakenne voi pehmetä, mutta toimii nopeana vaihtoehtona.

6. Mitä tarjoilla Quiche Lorrainen kanssa?

Kevyt vihersalaatti, vinegretti, paahdetut tomaatit tai vaikka keitto sopivat hyvin kylkeen. Juomaksi käy valkoviini, kuiva siideri tai kivennäisvesi.

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Kauppalista

Yhteistyössä