Perunainen kaalipiirakka

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Perunainen kaalipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

rooty

Kaupallinen yhteistyö Rooty

Syksyn suolainen herkkuresepti on tietysti itseoikeutetusti kaalipiirakka. Voit lisätä joukkoon halutessasi paistettua jauhelihaa, mutta se on kasvisversionakin ihan superherkullinen. Tämän piirakan pohja on ihastuttavan pehmeä ja sen valmistukseen on käytetty kotimaista Rooty perunamuusijauhetta.

Advertising information

Ainekset

25 annosta
Pohja:
  • 200 g voita TAI
  • 200 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 pss Rooty Perunamuusijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl punaista pestoa TAI
  • 1 dl vihreää pestoa (vaihtoehto)
  • 1 dl vettä TAI
  • 1 dl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
  • 300-400 g kaalia
  • 3-4 porkkanaa
  • 1-2 sipulia TAI
  • ½-1 nippu sipulia varsineen
  • 3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 3 rkl oliiviöljyä (vaiihtoehto)
  • maun mukaan tuoretta tai kuivattua timjamia TAI
  • rakuunaa (vaihtoehto)
  • maun mukaan suolaa
  • ½ tl chilihiutaleita
Pinnalle:
  • 5-6 dl kuohukermaa TAI
  • ruokakermaa (vaihtoehto)
  • 4-5 kananmunaa
  • 300 g juustoraastetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus chilihiutaleita

Valmistusohje

  • Laita voi tai margariini kulhoon.
  • Lisää joukkoon vehnäjauhot, perunamuusijauhe, leivinjauhe, suola ja pesto.
  • Nypi ainekset keskenään ja lisää vesi tai kerma.
  • Kääntele taikina tasaiseksi ja painele se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Esipaista pohjaa halutessasi 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Valmista täyte.
  • Hienonna kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori porkkanat ja raasta ne tai leikkaa suikaleiksi. Leikkaa sipulit varsineen hienoksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä.
  • Mausta timjamilla tai rakuunalla, suolalla ja chilihiutaleilla. Tarkista maku. Levitä kasvistäyte piirakkapohjalle.
  • Sekoita kulhossa kerma, juustoraaste, suola ja chilihiutaleet.
  • Kaada seos piirakan pinnalle ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä