Naked porkkanakakku
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Piirakkapohja:
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea vehnäjauho
- 2 tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 3 keskikokoista porkkanaa
Kuorrutus:
- 200 g tuorejuustoa TAI
- 200 g sulatejuustoa (vaihtoehto)
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- ¾ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe ja rypsiöljy. Sekoita.
- Kuori ja raasta porkkanat ja lisää taikinan joukkoon porkkanaraaste.
- Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pitkulaiseen vuokaan tai pyöreään noin 22 cm kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu puutikkuun.
- Kumoa ja anna jäähtyä. Valmista kuorrute.
- Mittaa tuorejuusto tai sulatejuusto, huoneenlämpöinen voi tai margariini, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään ja vatkaa tasaiseksi.
- Levitä seos porkkanakakun pinnalle tai väliin ja pinnalle.
- Koristele kakku halutessasi mielesi mukaan ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
- Tarjoa naked porkkanakakku sellaisenaan tai vie lahjaksi.