Helppo herkkusienipiirakka

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
helppo herkkusienipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

58 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Herkkusienipiirakka on helposti tuunattavissa myös muuksi suolaiseksi piiraaksi. Syksyllä kannattaa ehdottomasti hyödyntää metsäsieniä.

Resepti tehty EVEOlla Hellapoliisi TV-ohjelmassa

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl vettä TAI
  • 2 rkl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
  • ½ punainen paprika
  • 100-200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl kuohukermaa TAI
  • 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • 2-3 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ½ tl kuivattuja yrttejä
  • mustapippuria myllystä
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Laita voi kulhoon ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja suola.
  • Lisää ryynimäiseen taikinaan kananmunankeltuainen ja tilkka vettä tai kermaa ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  • Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.
  • Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki, kunnes sienet kutistuvat.
  • Levitä kasvikset esipaistetun pohjan päälle. Laita kuohukerma kulhoon ja riko joukkoon kananmuna.
  • Lisää ripaus suolaa, kuivattuja yrttejä, rikotut kananmunat ja juustoraaste.
  • Kääntele sekaisin ja kaada täytteiden päälle.
  • Jatka paistamista vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä