Helppo herkkusienipiirakka
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Herkkusienipiirakka on helposti tuunattavissa myös muuksi suolaiseksi piiraaksi. Syksyllä kannattaa ehdottomasti hyödyntää metsäsieniä.
Resepti tehty EVEOlla Hellapoliisi TV-ohjelmassaAdvertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 2 rkl vettä TAI
- 2 rkl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
- ½ punainen paprika
- 100-200 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 2-3 kananmunaa
- ripaus suolaa
- ½ tl kuivattuja yrttejä
- mustapippuria myllystä
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Laita voi kulhoon ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja suola.
- Lisää ryynimäiseen taikinaan kananmunankeltuainen ja tilkka vettä tai kermaa ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki, kunnes sienet kutistuvat.
- Levitä kasvikset esipaistetun pohjan päälle. Laita kuohukerma kulhoon ja riko joukkoon kananmuna.
- Lisää ripaus suolaa, kuivattuja yrttejä, rikotut kananmunat ja juustoraaste.
- Kääntele sekaisin ja kaada täytteiden päälle.
- Jatka paistamista vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.