Pekoni-kantarellipiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- vehnäjauho
- vesi
- suola
- pekoni
- kantarelli
- kesäsipuli
- paprika-chili tuorejuusto
- kananmuna
- lihamauste
Pekonilla höystetty kantarellipiiras on todella herkullinen piiras, jota voit tarjota illanistujaisissa tai lounaana salaatin kanssa.
Pekoni-kantarellipiiras
8-10 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
(suolaa)
Täyte:
150-170 g pekonia
2-3 dl silputtuja kantarelleja
1 kesäsipuli varsineen silppuna
200 g paprika-chilituorejuustoa (Viola)
2 munaa
Meiran metsäistä lihamaustetta tai muuta mausteseosta oman maun mukaan
Sekoita voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja halutessasi ripaus suolaa.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon silputut kantarellit ja silputtu sipuli varsineen, kääntele hetki.
Sulata joukkoon paprika-chilituorejuusto. Sekoita lopuksi vielä munat ja mausta metsäisellä lihamausteella.
Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.