Pekoni-kantarellipiirakka
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta annosta
Pohja:
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
- (suolaa)
Täyte:
- 150-170 g pekonia
- 2-3 dl silputtuja kantarelleja
- 1 kesäsipuli varsineen silppuna
- 200 g paprika-chilituorejuustoa
- 2 kananmunaa
- oman maun mukaan metsäistä lihamaustetta tai muuta mausteseosta
Valmistusohje
- Sekoita voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja halutessasi ripaus suolaa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
- Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla.
- Lisää joukkoon silputut kantarellit ja silputtu sipuli varsineen, kääntele hetki.
- Sulata joukkoon paprika-chilituorejuusto. Sekoita lopuksi vielä kananmunat ja mausta metsäisellä lihamausteella.
- Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
- Tarjoa kantarellipiirakan seuraksi raikasta salaattia.