Pekoni-kantarellipiirakka

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
pekoni-kantarellipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

81 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pekonilla höystetty kantarellipiirakka on todella herkullinen piiras, jota voit tarjota illanistujaisissa tai lounaana salaatin kanssa.
Tämä resepti on julkaistu alunperin elokuussa 2011. Reseptiin on päivitetty tekovaiheet.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta annosta
Pohja:
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • (suolaa)
Täyte:
  • 150-170 g pekonia
  • 2-3 dl silputtuja kantarelleja
  • 1 kesäsipuli varsineen silppuna
  • 200 g paprika-chilituorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • oman maun mukaan metsäistä lihamaustetta tai muuta mausteseosta

Valmistusohje

  • Sekoita voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja halutessasi ripaus suolaa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
  • Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla.
  • Lisää joukkoon silputut kantarellit ja silputtu sipuli varsineen, kääntele hetki.
  • Sulata joukkoon paprika-chilituorejuusto. Sekoita lopuksi vielä kananmunat ja mausta metsäisellä lihamausteella.
  • Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
  • Tarjoa kantarellipiirakan seuraksi raikasta salaattia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä