Lehtevät omenaruudut
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 kpl annosta
- 1 pkt (500 g) Myllyn Paras Voitaikinalevyjä
- 1 kananmuna
- n. 3 rkl sokeria TAI
- n. 3 rkl raesokeria (vaihtoehto)
- 1-2 tl kanelia
Täyte:
- 5 omenaa
- 1 dl tummaa siirappia TAI
- 1 dl vaaleaa siirappia (vaihtoehto)
- ½-1 tl kanelia
Lisäksi:
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
- Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön ja levitä ne työlaudalle vieretysten.
- Leikkaa levyt kahteen osaan ja nosta neliöt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria tai raesokeria ja kanelia.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
- Laita ne kuumalle paistinpannulle ja lisää tumma tai vaalea siirappi ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes omenat pehmenevät.
- Vaahdota vaahtoutuva vaniljakastike.
- Leikkaa jäähtyneet neliöt keskeltä puoliksi ja laita alimmalle osalle omenatäyte ja vaniljavaahtoa ja nosta päälle kansi.
- Tarjoa lehtevät omenaruudut esimerkiksi maidon kera!