Lehtevät omenaruudut

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
lehtevät omenaruudut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Pakastealtaan voitaikinalevyistä valmistat ihanan rapeat ja lehtevät omenalisäkkeellä ja vaniljavaahdolla höystetyt lehtevät omenaruudut. Leivosaihioiden kypsyessä voit valmistaa täytteet. Pinnalle voit tavallisen sokerin sijaan ripotella myös raesokeria.

Advertising information

Ainekset

10 kpl annosta
  • 1 pkt (500 g) Myllyn Paras Voitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna
  • n. 3 rkl sokeria TAI
  • n. 3 rkl raesokeria (vaihtoehto)
  • 1-2 tl kanelia
Täyte:
  • 5 omenaa
  • 1 dl tummaa siirappia TAI
  • 1 dl vaaleaa siirappia (vaihtoehto)
  • ½-1 tl kanelia
Lisäksi:
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

  • Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön ja levitä ne työlaudalle vieretysten.
  • Leikkaa levyt kahteen osaan ja nosta neliöt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria tai raesokeria ja kanelia.
  • Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
  • Laita ne kuumalle paistinpannulle ja lisää tumma tai vaalea siirappi ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes omenat pehmenevät.
  • Vaahdota vaahtoutuva vaniljakastike.
  • Leikkaa jäähtyneet neliöt keskeltä puoliksi ja laita alimmalle osalle omenatäyte ja vaniljavaahtoa ja nosta päälle kansi.
  • Tarjoa lehtevät omenaruudut esimerkiksi maidon kera!
lehtevät omenaruudut

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä