Perunainen kinkkupiirakka (gluteeniton)
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 iso sipuli
- 1 punainen paprika
- 100 g kirsikkatomaattia TAI
- 100 g miniluumutomaattia (vaihtoehto)
- n. 300 g palvinkinkku palana
- n. 10 kypsää perunaa
- 3 kananmunaa
- 2-3 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 1-2 tl kuivattua rakuunaa
- mustapippuria myllystä
- 150-200 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi.
- Halkaise kirsikka-t ai miniluumutomaatit. Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
- Laita kypsät perunat leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24-26 cm.
- Lytistä perunat pohjalle. Laita päälle kinkku, sipuli, paprika ja tomaatit.
- Sekoita rikotut kananmunat, kuohukerma, suola, rakuuna, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt.