Perunainen kinkkupiirakka (gluteeniton)

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
perunainen kinkkupiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

181 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Hyödynnä kypsät perunat ja tee herkullinen kinkkupiirakka siten, että pohjana on vain perunaa. Täytteitä voit tuunailla oman mieltymyksen mukaan.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 100 g kirsikkatomaattia TAI
  • 100 g miniluumutomaattia (vaihtoehto)
  • n. 300 g palvinkinkku palana
  • n. 10 kypsää perunaa
  • 3 kananmunaa
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • 1-2 tl kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 150-200 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi.
  • Halkaise kirsikka-t ai miniluumutomaatit. Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  • Laita kypsät perunat leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24-26 cm.
  • Lytistä perunat pohjalle. Laita päälle kinkku, sipuli, paprika ja tomaatit.
  • Sekoita rikotut kananmunat, kuohukerma, suola, rakuuna, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä