Feta-pestorullat
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras
Feta-pestorullat valmistuvat helposti ja nopeasti puolivalmiista filotaikinasta.
Joko olet kokeillut kaupan pakastealtaasta löytyvää Myllyn Paras Filotaikinaa? Ehkä olet miettinyt sen kokeilemista, mutta mitä siitä voisi valmistaa? Filotaikina on Välimeren alueen leivonnaisten valmistuksessa käytetty paperin ohut taikina, joka sopii makeiden ja suolaisten leivonnaisten valmistukseen. Ota pakkaus rohkeasti pakastealtaasta ja kokeile erimallisia suolaisia piiraita tai vaikka ihanaa baklavaa, jota oletkin kenties maistanut aiemmin matkallasi Kreikassa tai Turkissa. Suojaa taikina-arkit kostealla pyyheliinalla, jolloin ne pysyvät ehjinä leivontavaiheessakin.
Advertising information
Ainekset
30 annosta
- 250 g Myllyn Paras Filotaikinaa
- 150 g vihreää pestokastiketta TAI
- 150 g punaista pestokastiketta (vaihtoehto)
- 150 g fetajuustoa
Valmistusohje
- Ota pakkaus huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen leivontahetkeä.
- Ota kaksi arkkia päällekkäin taikinaa ja leikkaa ne noin 10-12 cm kokoisiksi neliöiksi. Laita neliö työlaudalle eteesi siten, että neliön yksi kulmista on sinua kohti. Levitä kolmion malliselle alueelle pinnalle pullasudilla vihreää tai punaista pestokastiketta.
- Murusta päälle fetajuusto. Käännä sivun terävät kulmat keskelle siten, että kärjet ottavat kiinni toisiaan.
- Rullaa sitten itsestäsi poispäin taikinalevyistä rullia.
- Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoa feta-pestorullat lämpimänä tai kylmänä.