Punajuuri-pestopasta

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Punajuuri-pestopasta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin. Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään. Nauti punajuuri-pestopasta vaikka lounaaksi.

Advertising information

Video: Punajuuri-pestopasta

Ainekset

4 annosta
Punajuuripesto:
  • 200 g kypsiä, makeuttamattomia punajuuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl parmesaanijuustoa raasteena
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • ½ dl pinjansiemeniä TAI
  • ½ dl cashewpähkinöitä (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • 1-2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (250 g) tuorepastaa
Koristeluun:
  • tuoretta timjamia TAI
  • tuoretta rosmariinia (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen.
  • Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, ripaus suolaa, mustapippuria ja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta.
  • Anna kiehua 2-3 minuuttia. Valuta.
  • Sekoita punajuuripesto tuorepastan joukkoon ja koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla.
  • Tarjoa heti!
  • Vinkki! Voit tarjota punajuuripestoa levitteenä, pizzan päällä. Voit myös sekoittaa keitetyn pastan joukkoon.
punajuuri-pestopasta

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: