Sitruunaiset parmesaaniperunat

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Parmesaaniperunat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

45 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljynpuristamon logo Alavuden öljypuristamo logo

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Sitruunaiset parmesaaniperunat ovat ihania sellaisenaan tai muun ruoan kanssa tarjottuna. Mausteina voit käyttää omia lempimausteitasi ja voit kokeilla sitruunalla maustetun kylmäpuristetun rypsiöljyn tilalla myös muita Alavuden Öljynpuristamon maustettuja kylmäpuristettuja rypsiöljyjä. Vahvemmasta mausta pitävä voi laittaa öljyksi chilillä tai valkosipulilla maustettua öljyä. Kokeile myös erilaisia yrttejä, kuten rosmariinia, salviaa tai timjamia.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 kg pieniä perunoita
  • 1 ½ dl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Rypsiöljy, SITRUUNA
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raasteena
Pinnalle:
  • Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu Rypsiöljy, SITRUUNA
  • ½ dl parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

  • Pese perunat ja puolita ne.
  • Leikkaa leikkauspintoihin pieniä viiltoja.
  • Valuta öljy uunipellille.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Sekoita mausteet pienessä kulhossa.
  • Lisää hienonnettu valkosipuli ja persiljasilppu uunipellille ja sekoita aineksia jotta niitä on kaikkialla.
  • Ripottele pellille kerros parmesaanijuustoa.
  • Laita perunat leikkauspinta alaspäin pellille vieretysten ja kypsennä 200-225 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Tarjoa sitruunaiset parmesaaniperunat lihan, kalan tai kanan kanssa.
Sitruunaiset parmesaaniperunat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä