Kasviksilla täytetyt kesäkurpitsat

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kasviksilla täytetyt kesäkurpitsat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

43 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljynpuristamon logo Alavuden öljypuristamo logo

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Ihanat kesävihannekset ovat pian taas täällä. Ehkäpä kesäkurpitsat kasvavat myös parvekelaatikossasi tai pihan lehtikompostissa? Valmista täytetyt kesäkurpitsat ja
tarjoa sellaisenaan tai vaikka grilliruoan lisänä. Alavuden Öljynpuristamon maistuvat kylmäpuristetut rypsiöljyt maistuvat monessa maussa. Pidä niitä kaapissasi ja kokeile
erilaisia makuja monipuolisesti ruokiin. Chilillä maustetun öljyn lisäksi tähän ruokaan sopii myös muut maistuvat makuöljyt. Nyt tehdään kasviksilla täytettyjä kesäkurpitsoja. Kokeile mikä on oma suosikkisi!

Advertising information

Video: Kasviksilla täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

2 annosta
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • ½ punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tomaatti
  • 5 oliivia viipaleina
  • 2 rkl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu rypsiöljy, CHILI
  • 1 tl kuivattua basilikaa TAI
  • 1 tl kuivattua oreganoa (vaihtoehto)
  • maun mukaan suolaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä
  • 50 g mozzarellahelmiä
  • 100 g mozzarella juustoraastetta (osa pinnalle)

Valmistusohje

  • Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja koverra sisus ja hienonna se.
  • Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja leikkaa oliivit viipaleiksi.
  • Kuumenna chili rypsiöljy paistinpannulla ja paista tomaatteja lukuun ottamatta muita kasviksia kovalla lämmöllä hetki.
  • Lisää sitten tomaatit, oliivit, mausteet ja juustot. Kääntele hetki.
  • Laita koverretut kesäkurpitsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valuta päälle chili rypsiöljyä.
  • Jaa seos koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle hieman juustoraastetta.
  • Kypsennä 220 asteessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kesäkurpitsa on kypsää.
  • Tarjoa sellaisenaan tai grillatun lihan tai kanan seurana.
  • Vinkki! Voit käyttää täytteessä halutessasi myös jauhelihaa, kanaa tai kinkkua.
Kasviksilla täytetyt kesäkurpitsat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä