Rosollitarjotin
- 30 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maalahden limpun kanssa.
Kuuluuko rosolli joulupöytääsi? Millä tavalla itse tarjoilet rosollin? Koska rosollin ainekset ovat kauniin värisiä, ne on kiva laittaa tarjolle myös erikseen. Isolle vadille tehtynä rosollivati on näyttävän näköinen. Paloittele joukkoon mehevää Maalahden Limppua. Laita sillipaloja leipäpalojen päälle, ne antavat upean maun leivälle. Maalahden Limppu kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Voit helpottaa tekemistä käyttämällä valmiiksi kuutioituja punajuuria ja maustekurkkuja.
Voit laittaa rosollitarjotin myös erilaisia juustokekoja tuoreita yrttejä halutessasi.
Advertising information
Video: Rosollitarjotin
Ainekset
6 annosta
- 3 porkkanaa
- 4-6 perunaa
- vettä
- ½ tl suolaa
- 2-3 omenaa
- 2 sipulia
- 3-4 dl punajuurikuutioita
- 3-4 dl maustekurkkua
- 1 pkt Maalahden Limppua viipaleina
- 1 prk silliä
Lisäksi:
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl punajuurilientä
Valmistusohje
- Laita porkkanat ja perunat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes ne ovat kypsiä. Kuori jäähtyneenä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja siitä kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Valuta punajuurikuutiot ja maustekurkkukuutiot.
- Paloittele myös Maalahden Limppu.
- Laita ainekset keoiksi tarjoiluvadille.
- Laita valutetut sillipalat leipäpalojen päälle.
- Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon punajuurilientä ja sekoita.
- Tarjoa vaahto rosollitarjotin kanssa.