Green Goddess -vihersalaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Green Goddess on ihana vihersalaatti, jonka hapokkuus on monille tuttu mummon kurkuista. Jos siis pidät niistä, pidät myös tästä salaatista. Salaatti sopii monen ruoan seuraksi. Tarjoa vaikka grilliruoan, paistetun lihan, kalan tai kanan kanssa.
>> Tutustu basilikaan <<Advertising information
Video: Green Goddess -vihersalaatti
Ainekset
4 annosta
- ½ pieni keräkaali
- 1 kurkku TAI
- 3 avomaankurkkua (vaihtoehto)
- ½ ruukku Vihreäkeiju Suomalainen Mix-salaattia
- 1 ruukku Vihreäkeiju Suomalainen jääsalaattia
- 1 ruukku Vihreäkeiju Ruohosipulia
Green goddess -kastike eli dressing:
- 1 pieni salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku Vihreäkeiju basilikaa
- 2 sitruunan mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- ½ dl cashewpähkinöitä TAI
- ½ dl saksanpähkinöitä (vaihtoehto)
Pinnalle:
- cashewpähkinöitä TAI
- saksanpähkinöitä (vaihtoehto)
- ravintohiivahiutaleita
Valmistusohje
- Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi.
- Leikkaa kurkku tai avomaankurkut ensin ohuiksi viipaleiksi ja siitä pieniksi kuutioiksi.
- Paloittele Mix-salaatti ja jääsalaatti.
- Hienonna ruohosipuli.
- Laita ainekset laakeaan salaattikulhoon.
- Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
- Laita ne leikkurinterällä varustettuun kulhoon tai tehosekoittimeen.
- Lisää basilika, puristettu sitruunanmehu, oliiviöljy, suola, riisiviinietikka ja pähkinät. Pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.
- Sekoita salaattiainesten joukkoon ja anna maustua hetki.
- Ripottele halutessasi pinnalle pähkinöitä sekä ravintohiivahiutaleita.
- Nauti raikas Green Goddess -salaatti sellaisenaan tai vaikka grilliruoan seurana !