Pikkelöidyt kantarellit ja Maalahden limppua
- 10 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Maalahden Limppu
Syksyn sienisato on mainio säilöä erilaisiksi pikkelöidyiksi lisäkkeiksi, joita voit tarjota monella tapaa. Maalahden Limppu on hieman makea juureen leivottu limppu, joka sopii erinomaisesti erilaisten pitopöytienkin herkuksi. Se sopii myös arkisiin hetkiin, kun haluat syödä jotakin erinomaista. Pikkelöidyt kantarellit sopivat Maalahden Limpun makupariksi, eikä muuta tarvita.
Advertising information
Video: Pikkelöidyt kantarellit ja Maalahden limppua
Ainekset
1 purkki annosta
- 1 l kantarelleja TAI
- 1 l muita metsäsieniä (vaihtoehto)
- 2 tl suolaa
- 1 ½ dl omenaviinietikkaa
- 1 l vettä
- ½ dl sokeria
- 5 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 2 valkosipulinkynttä
- muutama varsi tuoretta timjamia TAI
- tuoretta rosmariinia (vaihtoehto)
- maun mukaan chilihiutaleita
Valmistusohje
- Putsaa sienistä multa ja mahdolliset roskat.
- Laita sienet puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin.
- Mittaa kattilaan suola, omenaviinietikka, vesi, sokeri, maustepippurit, laakerinlehdet, kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet, timjami tai rosmariini sekä chilihiutaleet.
- Anna kiehua muutama minuutti.
- Kaada kuuma liemi sienten päälle ja sulje purkki.
- Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
- Kuumennettuun purkkiin säilötyt sienet säilyvät jääkaapissa noin vuoden, mutta ovat tarjoilukelpoisia jo muutaman tunnin kuluttua valmistuksesta.
- Tarjoa pikkelöidyt kantarellit Maalahden Limpun kanssa.
