Suklaiset kirsikkamuffinit
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kananmuna
- 2 ½ dl sokeri
- 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
- ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
- 2 tl leivinjauhe
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 ¼ dl rypsiöljy
- 200 g tumma suklaa
- 1 dl maito
- 2-3 dl tuore kirsikka
Pinnalle:
- 50-100 g tumma suklaa
- 15-20 kpl tuore kirsikka
Mikä voisi olla herkullisempaa kuin suklaiset muffinit, joihin on kätketty tuoreita kirsikoita mehevöittämään taikinaa. Valmista nämä juhlavat muffinit helposti ja vaivatta.
Suklaiset kirsikkamuffinit
15-20 kpl
2 munaa
2 ½ dl sokeria
4 dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl rypsiöljyä
200 g tummaa suklaata
1 dl maitoa
2-3 dl tuoreita kirsikoita
Pinnalle:
50-100 g tummaa suklaata
15-20 kirsikkaa
Mittaa kulhoon munat, sokeri, emännän puolikarkeat vehnäjauhot, sokeroimaton kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja rypsiöljy. Sekoita.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää suklaa taikinaan yhdessä maidon ja paloiteltujen kirsikoiden kanssa, joista on poistettu siemenet.
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin.
Paista muffineja 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Valuta jokaisen muffinin päälle hieman suklaata ja koristele kirsikoilla.