Sitruunainen marja-marenkitorttu
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina
- 340 g lemon curd -sitruunatahna
Marja-marenki:
- 2 kananmunanvalkuainen
- ¾ dl sokeri
- 3 dl pakastemarja
Maaliskuussa vietämme kansainvälistä naistenpäivää. Kevään juhlahetket alkavat muutenkin olla käsillä. Oikaisemallakin saat aikaiseksi superherkullisen tarjottavan. Valmista ihana sitruunainen marenkitorttu, jonka marenkiin on kätketty ihania pakastemarjoja. Voit vaihtaa täytteitä sesonkien mukaan. Kokeile myös vaikkapa pähkinä-suklaalevitettä tai lakritsilevitettä.

Sitruunainen marja-marenkitorttu
8 annosta
1 (280 g) Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina
340 g valmista sitruuna- tai limetahnaa
Marja-marenki:
2 kananmunanvalkuaista
¾ dl sokeria
3 dl pakastemarjasekoitusta
Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontahetkeä. Kiireessä voit laittaa jäisen taikinan mikroaaltouuniin hetkeksi ja sulattaa puolen minuutin erissä käsiteltäväksi. Painele taikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia. Lusikoi torttulevyn päälle sitruuna- tai limetahnaa. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten vähän kerrallaan, kunnes saat kestävän valkoisen marengin. Sekoita joukkoon pakastemarjat. Lusikoi marja-marenki täytteen päälle ilmavasti. Laita piirakka 250-300 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja vahdi uuniluukulla. Piirakka on valmis kun pinnalla on kauniita ruskeita pilkkuja. Nämä tulevat kovassa lämmössä hyvin nopeasti.
Jäähdytä ja tarjoa!