Puolukkapiirakka
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Syksyn marjat houkuttavat leipomaan, mutta onneksi Myllyn Paras tuotteet auttavat oikaisemaan ja valmista syntyy helposti. Esimerkiksi puolukkapiirakka onnistuu helposti. Pakastealtaasta löytyvät pyöreät piirakkataikinat makeaan leivontaan helpottavat. Mausta maitorahka fariinisokerilla tai tummalla siirapilla ja saat herkullisen toffeemaisen maun täytteeseen. Puolukoiden tilalla voit käyttää myös muita marjoja.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 Myllyn paras Pyöreä Piirakkataikina makeaan leivontaan
- 1 prk maitorahkaa
- 1 kananmuna
- ¾ dl fariinisokeria TAI
- ¾ dl tummaa siirappia (vaihtoehto)
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g puolukoita tai muita marjoja
Valmistusohje
- Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Painele piirakkataikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 22-24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
- Sekoita maitorahkan joukkoon kananmuna, fariinisokeri tai tumma siirappi ja vaniljasokeri.
- Ripottele puolukat tai muut marjat esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle maitorahkaseos. Levitä reunoille asti.
- Kypsennä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoile puolukkapiirakka.