Runebergin kääretorttu

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.

Runebergin päivä lähestyy.
Kaikki tuntevat Runebergin tortun, sen ihastuttavan ja hienostuneen leivonnaisen, jossa maistuu karvasmanteli.
Mitäpä jos leipoisit vaihteeksi perinteiset tortut kääretortun muotoon.
Helppoa ja yhtä maistuvaa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl Myllyn Paras korppujauhoja
  • ½ dl manterijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mantelilikööriä TAI
  • tilkka karvasmanteliaromia
  • maun mukaan manteliaromia
Täyte:
  • 150-200 g vadelmamarmeladia TAI
  • 150-200 g vadelmahilloa
Pinnalle:
  • 2 dl tomusokeria
  • vettä

Ohje

  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
  • Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.
  • Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.
  • Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.
  • Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.
  • Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
  • Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
  • Pursota sokerikuorrutetta tortun pinnalle.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: