Mustikkakukko

  • 15 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

52 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Kesän tuoreita mustikoita odotellessa, voit valmistaa tämän ihastuttavan mustikkakukon myös pakastemustikoista.
Tämä helppotekoinen tarjottava ihastuttaa ja yllättää vieraasi.
Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
Pohja
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 ½ dl Myllyn Paras ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 400 g pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ½ tl vaniljasokeria

Ohje

  • Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja vatkaa ne kuohkeaksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  • Painele taikinasta 2/3 leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita pakastemustikat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle.
  • Kaulitse loppu taikina tasaiseksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan mustikoiden päälle.
  • Painele reunat kiinni.
  • Paista mustikkakukkoa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
  • Tarjoa hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: