Mansikkaneliöt

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mansikkaneliöt
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras

Ystävänpäivä lähestyy. Leivo ihastuttavan mehevät mansikkaneliöt. Voit toki korvata mansikkamarmeladin myös millä tahansa muulla paistonkestävällä marmeladilla. Kuorrutteen nesteenä voit käyttää vettä tai erimakuisia marjamehuja. Ohuemmat neliöt valmistat leipomalla tämän reunallisella uunipellillä. Paksummat saat kun käytät hieman pienempää reunallista uunivuokaa.

Katso uudistuneet Myllyn Parhaan sivut

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 ½ dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja TAI
  • 4 ½ dl Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja (vaihtoehto)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl sulatettua voita TAI
  • 1 ½ dl margariinia (vaihtoehto) TAI
  • 1 ½ dl rypsiöljyä (vaihtoehto)
  • 1 ½ dl maitoa
  • 200 g paistonkestävää mansikkamarmeladia
Pinnalle:
  • 400 g tomusokeria
  • 3-5 rkl vettä TAI
  • 3-5 rkl mansikkamehua
  • hieman punaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
  • marenkeja TAI
  • vaahtokarkkeja (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä maito ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa uunipelti tai uunivuoka leivinpaperilla ja laita taikina vuokaan.
  • Laita joukkoon mansikkamarmeladi nokareina ja vedä veitsellä marmeladista raitoja.
  • Kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.
  • Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrutus.
  • Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai mansikkamehua, kunnes saat riittävän notkean, mutta levittyvän tahnan. Värjää pienellä määrällä punaista elintarvikeväriä.
  • Levitä kuorrute lämpimän torttupohjan päälle.
  • Murenna pinnalle marenkeja tai koristele vaahtokarkeilla.
  • Leikkaa neliöiksi hetken jäähdyttyään ja tarjoa mansikkaneliöt!
Mansikkaneliöt

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä