Raikas mämmi-rahkapiiras
- 20 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina
- 250-500 g mämmi
- 200 g maitorahka
- 1 tl limen kuoriraaste
- 2 kananmuna
- 3/4 dl sokeri
- hunaja
- 1 tl vaniljasokeri
Pääsiäispöydän herkkuleivonnainen on valmistettu ihastuttavasta kauramurotaikinasta, kerroksesta mämmiä ja raikkaasta rahkakuorrutteesta. Leivo piiras jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan.
Raikas mämmi-rahkapiiras
8 annosta
Pohja:
1 (380 g) Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina (pakastealtaasta)
Täyte:
250-500 g mämmiä (jätä koristeluun muutama lusikallinen)
200 g maitorahkaa
1 tl hyvin pestyn limen tai appelsiinin raastettua kuorta
2 munaa
3/4 dl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniljasokeria
Ota kauramurotaikina huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen paistamista. Painele sulanut kauramurotaikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Lusikoi päälle mämmi ja levitä lusikalla.
Sekoita kulhossa maitorahka, hyvin pestyn limen tai appelsiinin raastettu kuori, munat, sokeri tai hunaja ja vaniljasokeri.
Levitä rahkaseos mämmin päälle. Tiputa pieniä mämminokareita vielä pinnalle reunoja pitkin. Vedä terävällä veitsellä mämminokareen välistä, jolloin muodostuu sydän.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.