Päärynä-Bostonkakku

  • 1 h 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 2 ½ dl maito
  • 25 g hiiva
  • 1 dl sokeri
  • suola
  • 2 tl kardemumma
  • 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
  • 75 g voi
Täyte:
  • 6 päärynä
  • voi
  • 1 dl fariinisokeri
  • 1 tl kaneli
Lisäksi:
  • 50 g voi
  • 1 dl fariinisokeri
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
Pinnalle:
  • raesokeri

Päärynä-Bostonkakku on ihastuttava makea tarjottava. Täyte tekee lopputuloksesta erityisen mehevän ja mukavan kostean. Sopii arkeen ja juhlaan.

Päärynä-Bostonkakku
8-10 annosta

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl kardemummaa
n. 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
75 g voita, sulatettuna

Täyte:
6 päärynää
nokare voita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Lisäksi:
50 g voita
1 dl fariinisokeria

Voiteluun:
Muna

Pinnalle:
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Valmista sillä välin täyte.
Kuori päärynät ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna voi kattilassa tai pannulla ja lisää päärynäpalat, fariinisokeri ja kaneli. Kääntele hetki.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.
Voitele levy voilla ja ripottele pinnalle fariinisokeri. Levitä päälle päärynätäyte.
Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
Laita pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten.
Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä