Mehevä vaniljainen vadelmapiiras

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

34 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 1 (400 g) Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina
Täyte:
  • 400 g tuore vadelma
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 150 g hillo-marmeladisokeri
Vaniljakreemi:
  • 2 dl vaniljakreemijauhe
  • 5-6 dl mantelijuoma

Kesämarjat ovat parhaimmillaan ihanissa leivonnaisissa.
Nyt herkullisen piiraan leipominen on helppoa, sillä voit valmistaa sen pakastealtaasta löytyvästä Myllyn Parhaan Neljän Viljan ruokapiirakkataikinasta. Ruokapiirakkataikina soveltuu sekä suolaisten, että makeiden piiraiden valmistukseen. Reilun kokonsa ansiosta saat taikinasta ison piirakan. Piirastaikina on vegaaninen, joten voit valmistaa siitä myös vegaaniset herkkupiiraat.
Hillon voit toki korvata myös tuoreilla vadelmilla.

Mehevä vaniljainen vadelmapiiras
10 annosta

1 (400 g) Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina

Täyte:
400 g vadelmia
1 tl vaniljasokeria
150 g hillo-marmeladisokeria

Vaniljakreemi:
2 dl vaniljakreemijauhetta
5-6 dl mantelijuomaa

Painele sulanut piirakkataikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Laita vadelmat kattilaan. Lisää vaniljasokeri ja hillo-marmeladisokeri.
Keitä 2-5 minuuttia. Levitä vadelmahillo piiraspohjan päälle. Valmista vaniljakreemi sekoittamalla vaniljakreemijauhe ja maito keskenään. Levitä kreemi huolimattomasti vadelmahillon päälle.
Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Nauti jäähtyneenä!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä