Banaanileipä
- 20 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Herkkumurena
Banaanileipä tai banaanikakku, ihan kuinka haluat. Tämä sopii tarjottavaksi milloin ja missä tahansa. Ihanan mehevä leivonnainen on myös mainio tuliainen. Pistaasiöljy antaa hienostuneen maun ja sitä löydät Herkku- ja Lahja Murenasta.
Tutustu Murenan ihastuttavaan valikoimaan linkistäAdvertising information
Ainekset
12 annosta
- 3 ylikypsää banaania
- ¾ dl Huilerie de Lapalisse 100% Pistaasiöljyä
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia TAI
- 1 tl chai-maustetta (vaihtoehto)
- 1 kananmuna
Vuokaan:
- Huilerie de Lapalisse 100% Pistaasiöljyä
- ½-¾ dl mantelijauhetta
- 1 pieni banaani
- muutama pekaanipähkinä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna banaanit haarukalla lautasella.
- Laita leivontakulhoon banaanisose, pistaasiöljy, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli tai chai-mauste.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lisää lopuksi joukkoon rikottu kananmuna ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Voitele pitkänmallinen leipävuoka pistaasiöljyllä ja jauhota mantelijauheella.
- Leikkaa kuorittu banaani pituussuunnassa viipaleiksi ja laita joko vuoan pohjalle yhdessä pekaanipähkinöiden kanssa tai jätä ne kakun päälle.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiritilätasolla 150 asteessa noin 50-60 minuuttia.
- Jäähdytä hetki ja kumoa banaanileipä.
