Banaanileipä

  • 20 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Banaanileipä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Murena-logo-vaalea Murena-logo-tumma

Kaupallinen yhteistyö Herkkumurena

Banaanileipä tai banaanikakku, ihan kuinka haluat. Tämä sopii tarjottavaksi milloin ja missä tahansa. Ihanan mehevä leivonnainen on myös mainio tuliainen. Pistaasiöljy antaa hienostuneen maun ja sitä löydät Herkku- ja Lahja Murenasta.

Tutustu Murenan ihastuttavaan valikoimaan linkistä

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 3 ylikypsää banaania
  • ¾ dl Huilerie de Lapalisse 100% Pistaasiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia TAI
  • 1 tl chai-maustetta (vaihtoehto)
  • 1 kananmuna
Vuokaan:
  • Huilerie de Lapalisse 100% Pistaasiöljyä
  • ½-¾ dl mantelijauhetta
  • 1 pieni banaani
  • muutama pekaanipähkinä

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna banaanit haarukalla lautasella.
  • Laita leivontakulhoon banaanisose, pistaasiöljy, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli tai chai-mauste.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi joukkoon rikottu kananmuna ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Voitele pitkänmallinen leipävuoka pistaasiöljyllä ja jauhota mantelijauheella.
  • Leikkaa kuorittu banaani pituussuunnassa viipaleiksi ja laita joko vuoan pohjalle yhdessä pekaanipähkinöiden kanssa tai jätä ne kakun päälle.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiritilätasolla 150 asteessa noin 50-60 minuuttia.
  • Jäähdytä hetki ja kumoa banaanileipä.
Banaanileipä

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä