Ratatouille ja grillattua halloumia
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Herkkumurena
Kesällä maistuu erilaiset tuoreet kasvikset joko sellaisenaan tai lihan, kalan tai kanan kanssa grillattuna. Mausteiksi riittää valkosipuli, muutama rouhaisu hyvää suolaa tai mausteseosta myllystä ja laadukkaat oliiviöljyt. Salolaisesta Herkku- ja lahjakauppa Murenasta löydät upean valikoiman erilaisia herkkuja kesäpöytään. Kokeile muun muassa savustettua extra neitsyt oliiviöljyä, joka antaa hienostuneen maun grilliruoille ja salaateille, sekä äyriäis- ja kalaruokiin. Laaja valikoima erilaisia balsamiviinietikoita täydentää myös vaikkapa kasvisruoat ja grillatut juustot. Ratatouillen muut ainekset löydät lähikaupasta, torilta tai jopa omalta kasvimaalta.
>> Tutustu tuotteisiin tästä <<Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 pieni munakoiso
- 3-4 tomaattia
- 2 punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl kuivattuja yrttejä maun mukaan
- 2 pkt halloumijuustoa
- Abels Savustettu Extra Neitsyt Oliiviöljyä
- Saga Gourmet suolaa, valkosipulia ja savustettua paprikaa myllystä
- the Spice Tree mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- Balsamiviinietikka di Modena, Vadelma
Valmistusohje
- Leikkaa kesäkurpitsa, paprikat, munakoiso, tomaatit ja punasipulit reiluiksi suupaloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi.
- Kuumenna Savustettu Extra Neitsyt Oliiviöljy pannulla tai grilliparilalla.
- Lisää kasvikset ja valkosipulit pannulle ja kääntele kovalla lämmöllä hetki ja tiputa sitten lämpötilaa.
- Rouhi joukkoon mausteet ja lisää kuivatut yrtit.
- Anna kypsyä kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja kauniin värisiä.
- Tarkista maku.
- Kuumenna Savustettu Extra Neitsyt Oliiviöljy pannulla tai grilliparilalla.
- Paista halloumiviipaleet nopeasti molemmin puolin.
- Tarjoa ratatouillen kanssa.
- Suihkauta halloumin päälle vadelmalla maustettua balsamiviinietikkaa.
