Runeberginkakku illanistujaisiin

  • 15 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Runeberginkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras

Runebergintortut kuuluvat itseoikeutetusti Runebergin päivään. Niitä varten tarkoitettuja muotteja voi olla kuitenkin vaikea löytää, eikä niitä kannatakaan säilytellä kaapeissa yhtä käyttökertaa varten. Leivo ihanat tortut kakuksi ja koristele kuten koristelisit tortutkin. Laita nokare marmeladia ja tomusokerikuorrutusta siten että jokaiseen annospalaan tulee niitä.

Advertising information

Ainekset

13-15 annosta
  • 300 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl kermaa (voit korvata myös vain osan manteliliköörillä) TAI
  • 1 ½ dl mantelilikööriä (vaihtoehto)
  • 250 g omenasosetta
Väliin:
  • 200 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
Vuokaan:
  • nokare voita
  • ½-¾ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
Koristeluun:
  • 200 g vadelmamarmeladia
  • 200 g tomusokeria
  • tilkka vettä
  • muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen manteliaromia TAI
  • muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen karvasmanteliaromia (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma (tai mantelilikööri), omenasose ja manteliaromi tai karvasmanteliaromi muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Voitele ja jauhota leipävuoka tai kahvikakkuvuoka ja levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
  • Levitä pinnalle paistonkestävä vadelmamarmeladi ja nostele haarukalla siten, että se sekoittuu taikinaan raidaksi.
  • Paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
  • Kumoa kakku hetken jäähdyttyään.
  • Pursota vadelmamarmeladia kakun pinnalle nokareina.
  • Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä, kunnes saat sakean mutta levittyvän tahnan.
  • Valuta tomusokerikuorrutusta kakun reunoille.
  • Tarjoa Runeberginkakku !
Runeberginkakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä