Kentuckyn kakku
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Kentuckyn kakku on yksi joulun ajan ihanista kahvikakuista. Tämä kakku tunnetaan myös Kentakilainen kakku -nimellä. Kakku on mehevä ja helposti valmistuva kakku, joka on kuorrutettu. Voit tehdä kuorrutteesta löysemmän ja kuorruttaa sillä koko kakun, tai paksumpaa kuorrutetta voit valuttaa kakun päälle ja reunoille.
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Kakkupohja:
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 dl Dansukker Fariinisokeria
- 1 dl Siro erikoishienoa sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl mantelijauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl kuohukermaa
Vuokaan:
- voita TAI
- margariinia (vaihtoehto)
- mantelijauhetta
Kuorrutus:
- 2 rkl Dansukker Taloussokeria
- 50 g voita
- ½ dl kuohukermaa
- n. 4 dl Dansukker tomusokeria
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini, fariinisokeri ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon kerman kanssa.
- Voitele vuoka ja jauhota mantelijauheella.
- Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute.
- Kuumenna sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua hieman. Ota kattila liedeltä.
- Sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa.
- Lisää kuohukerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa kypsä kakku ja levitä kuorrute kakun reunoille tai valuta päälle.
- Kentuckyn kakku sopii erinomaisesti joulupöytään.