Runebergin kahvikakku
- 20 min Työaika
- 60 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Vaihtoehtoinen kakku
Leivo ihana Runebergin kahvikakku perinteiseen torvivuokaan ja levitä kakun pinnalle vadelmamarmeladia. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi.
Ainekset
12 annosta
- 200 g voita TAI
- 200 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 dl Dansukker Fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoa TAI
- 1 dl piparkakkumurua (vaihtoehto)
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl Dansukker vaniljasokeria
- 1 dl vettä TAI
- 1 dl kermaa (vaihtoehto) TAI
- 1 dl omenamehua (vaihtoehto)
Vuokaan:
- voita
- margariinia
- korppujauhoja TAI
- mantelijauhetta (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 150 g vadelmamarmeladia
- 2 dl Dansukker tomusokeria
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon veden, kerman tai omenamehun kanssa.
- Mausta taikina karvasmanteli- tai manteliaromilla.
- Voitele kakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla tai mantelijauheella.
- Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta.
- Runebergin kahvikakku on valmis tarjottavaksi.