Kesäinen pastasalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Herkkumurena
Kevään ja kesän juhlahetkissä salaatit tekevät kauppansa. Salolaisen Herkku ja Lahja Murenan valikoimista löydät ihastuttavat artesaanipastat Italiasta. Värikäs, kesäinen pastasalaatti sisältää erivärisiä pastoja ja ne säilyttävät värinsä myös kypsennysvaiheessa. Käy hakemassa myymälästä tai tilaa verkosta. Näitä löydät myös hyvin varustelluista K-ketjun kaupoista. Herkku ja Lahja Murenan sardellit ovat suosittuja. Ne sopivat erinomaisesti pastasalaatin maustajaksi. Paljon muuta et herkulliseen salaattiin edes tarvitse. Valmista tämä ihastuttava kalasalaatti arkeen tai juhlapöytään.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 ½ l vettä vettä
- ripaus suolaa
- 250 g Arlecchino Kesäpasta durumvehnästä
- 1 prk (90/50 g) Alfieri Sardelli oliiviöljyssä
- 1 punainen paprika
- ½ kurkku
- 100-200 g kirsikkatomaattia TAI
- 100-200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
- 1 sitruunan mehu
- (mustapippuria myllystä)
- 2-3 keitettyä kananmunaa
- maun mukaan tuoretta tilliä
- (syötäviä kukkia)
Valmistusohje
- Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää kesäpasta. Keitä noin 7 minuuttia ja valuta. Huuhtele kylmällä vedellä jälkikypsymisen välttämiseksi.
- Lisää joukkoon hienonnetut sardellit ja osa purkin oliiviöljystä.
- Paloittele joukkoon paprika ja kurkku ja puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit.
- Purista joukkoon sitruunan mehu.
- Tarkista maku.
- Rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä.
- Kuori kypsät kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Koristele salaatti kananmunalohkoilla, tillillä ja syötävillä kukilla.
- Kesäinen pastasalaatti on valmis tarjottavaksi!
- Vinkki! Voit vaihtaa sardellit esimerkiksi kypsään kanaan ja lisätä joukkoon erilaisia pestoja. Herkulliset pestot löydät Herkku ja Lahja Murenan valikoimista.
- Vinkki! Murenan valikoimista löydät myös kauniit ja riittoisat suola- ja pippurimyllyt.