Kantarelli-pekonipiirakka
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Piirakkapohja:
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- ½ tl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä TAI
- 1 rkl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
- 170 g pekonia
- 1 sipuli TAI
- 2 kesäsipulia (vaihtoehto)
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ l kantarelleja
- 2 dl ruokakermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- ½- 1 tl rakuunaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää lopuksi joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan. Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja.
- Esipaista pohjaa 200 -asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Silppua pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.
- Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet.
- Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, rakuuna, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan.
- Jatka paistamista 200- asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa kantarelli-pekonipiirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.