Kantarelli-pekonipiirakka

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Kantarelli-pekonipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

134 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteityö Makuja

Kantarelleista valmistat ihanan suolaisen piiraan, joka maistuu eväänä ja välipalana. Leivo kantarelli-pekonipiirakka myös juhlapöytään.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Piirakkapohja:
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä TAI
  • 1 rkl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
  • 170 g pekonia
  • 1 sipuli TAI
  • 2 kesäsipulia (vaihtoehto)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ l kantarelleja
  • 2 dl ruokakermaa TAI
  • 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • ½- 1 tl rakuunaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan. Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja.
  • Esipaista pohjaa 200 -asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Silppua pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.
  • Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet.
  • Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat, rakuuna, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan. 
  • Jatka paistamista 200- asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Tarjoa kantarelli-pekonipiirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä