Pasta bolognese
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 3 rkl rypsiöljyä TAI
- 3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1-2 tl kuivattua oreganoa TAI
- 1-2 tl kuivattua basilikaa (vaihtoehto)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl vettä
Pinnalle:
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy paistokasarissa tai kattilassa ja paista ensin jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska ja kuivattu oregano tai basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Lisää halutessasi joukkoon vesi-vehnäjauhoseos ja anna kiehua vielä noin viisi minuuttia välillä sekoittaen.
- Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä seuraksi Myllyn Paras Spaghettia pakkauksen ohjeen mukaan.
- Koristele pasta bolognese tuoreella basilikalla.
