Pasta bolognese

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pasta bolognese
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Pasta bolognese on monessa perheessä tuttu arkiruoka. Kastikkeen joukkoon kannattaa paloitella herkullisia ja terveellisiä vihanneksia, kuten porkkanaa ja palsternakkaa. Myös juuriselleri ja juuripersilja sopivat bolognesekastikkeeseen. Tarjoa seuraksi spaghettia.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1-2 tl kuivattua oreganoa TAI
  • 1-2 tl kuivattua basilikaa (vaihtoehto)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl vettä
Pinnalle:
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  • Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa suikaleiksi.
  • Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy paistokasarissa tai kattilassa ja paista ensin jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska ja kuivattu oregano tai basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  • Lisää halutessasi joukkoon vesi-vehnäjauhoseos ja anna kiehua vielä noin viisi minuuttia välillä sekoittaen.
  • Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  • Keitä seuraksi Myllyn Paras Spaghettia pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Koristele pasta bolognese tuoreella basilikalla.
Pasta bolognese

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä