Nyhtöpossu eli pulled pork

  • 30 min Työaika
  • 5 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Pulled pork
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

36 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Nyhtöpossu eli pulled pork on löytänyt moniin suomalaisiin suosikkiruokiin täytteeksi kuten hampurilaisiin ja tortilloihin. Nyhtöpossu sopii erinomaisesti myös pizzan täytteeksi tai salaattiin.

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 800 g kassleria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 mustapippuria myllystä
  • 2 tl suolaa
  • 1 punainen mieto chilipaprika siemenineen
  • 2 dl valmista bbq-kastiketta
  • 1 rkl sinappia

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon paprikajauhe, mustapippuria myllystä, suola ja hienonnettu chilipaprika. Mittaa joukkoon puolet bbq- kastikkeesta.
  • Laita kassler joukkoon ja kääntele mausteet joka puolelle. Suojaa leivinpaperilla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Esipaista lihaa uunivuoassa kovalla lämmöllä 225-asteessa ensimmäiset puoli tuntia.
  • Tiputa lämpötila 125-asteeseen ja anna kypsyä rauhassa vielä 3-4 tuntia tai kunnes liha on mureaa ja alkaa hajota.
  • Revi liha sopiviksi suupaloiksi kertakäyttökäsineet kädessä.
  • Laita suikaleet kattilaan, mittaa joukkoon loput bbq-kastikkeesta ja sinappi. Kuumenna vielä.
  • Nauti nyhtöpossu sellaisenaan tai tarjoa vaikka pulled pork hotdogeja.
Pulled pork

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: