Juustoinen jauhelihakeitto

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Juustoinen jauhelihakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Juustoinen jauhelihakeitto on periaatteessa ihan perusjauhelihakeitto. Muutama lisämauste ja sulatejuusto tekevät ihmeitä ihan tavallisellekin ruoalle. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • ripaus ripaus suolaa
  • 1 ½ l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 10 maustepippuria
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g palsternakkaa
  • 400 g porkkanoita
  • 200 g lanttua
  • 200-300 g sulatejuustoa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai
  • 1 ruukku persiljaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli, lisää joukkoon ja kääntele hetki. Mausta suolalla.
  • Lisää vesi, lihaliemikuutiot, maustepippurit, laakerinlehdet ja tomaattipyree.
  • Kuori perunat, juuriselleri, palsternakka, porkkanat ja lanttu. Leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Lisää juurekset liemeen ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ne pehmenevät.
  • Lisää joukkoon sulatejuusto ja anna sen sulaa. Tarkista maku.
  • Hienonna joukkoon tuoretta lehtipersiljaa tai persiljaa.
  • Nauti juustoinen jauhelihakeitto heti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä