Juustoinen jauhelihakeitto
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- ripaus ripaus suolaa
- 1 ½ l vettä
- 3 lihaliemikuutiota
- 10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 1 kg kiinteämaltoista perunaa
- 200 g juuriselleriä
- 200 g palsternakkaa
- 400 g porkkanoita
- 200 g lanttua
- 200-300 g sulatejuustoa
- 1 ruukku lehtipersiljaa tai
- 1 ruukku persiljaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.
- Kuori ja hienonna sipuli, lisää joukkoon ja kääntele hetki. Mausta suolalla.
- Lisää vesi, lihaliemikuutiot, maustepippurit, laakerinlehdet ja tomaattipyree.
- Kuori perunat, juuriselleri, palsternakka, porkkanat ja lanttu. Leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Lisää juurekset liemeen ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja anna sen sulaa. Tarkista maku.
- Hienonna joukkoon tuoretta lehtipersiljaa tai persiljaa.
- Nauti juustoinen jauhelihakeitto heti!