Lehtipihvit jauhelihasta
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo
Herkulliset ja takuumureat lehtipihvit jauhelihasta näyttävät ja maistuvat ihanilta ja voit valmistaa niitä kotikeittiön lisäksi vaikkapa grillissä. Edulliset pihvit voit valmistaa isollekin joukolle. Tarjoa seuraksi erilaisia kasviksia.
Alavuden Öljynpuristamon öljyt ovat kotimaista tuotantoa. Öljyt ovat hellävaraisesti kylmäpuristettuja ja rypsi tulee lähialueiden tiloilta, jolloin niiden alkuperä voidaan helposti varmistaa. Kylmäpuristetut öljyt sopivat monipuoliseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Maustetut öljyt antavat ruokaan täyteläisen maun, eikä näihin pihveihin kannata lisätä suolaa ja pippuria kummempaa maustetta. Kokeile ja ylläty!
Tutustu ALAVUDEN-tuotteisiinAdvertising information
Ainekset
4 annosta
Lehtipihvit:
- 400 g naudan jauhelihaa
- ¾ tl suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
- Alavuden kylmäpuristettu CHILI rypsiöljyä
Lisäksi:
- Alavuden Kylmäpuristettu VALKOSIPULI rypsiöljyä
- 300-400 g herkkusieniä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Laita jauheliha kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Jaa seos neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
- Laita pallo leivinpaperin päälle ja laita päälle toinen leivinpaperi.
- Kaulitse pihvi papereiden välissä noin 1 mm ohueksi pihviksi ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna chili rypsiöljyä pannulla ja laita pihvit yksi kerrallaan pannulle suoraan pakastimesta. Paista kovalla lämmöllä nopeasti molemmin puolin.
- Tarjoa seuraksi esimerkiksi paistettuja herkkusieniä.
- Puolita sienet tai leikkaa neljään osaan.
- Kuumenna valkosipuli rypsiöljy pannulla ja laita sienet kuumalle pannulle.
- Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes saavat hieman väriä.
- Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoa sienet mureiden lehtipihvien kanssa.